خبز الموز

 خبز الموز 

خبز الموز


غني بالالياف و الفيتامين  

المكونات

——————

 3 ثمرات موز ناضج 


3 ملاعق بذور شیا


1  معلقة عسل 


2 كوب دقيق شوفان 2


ملعقتين ونص بيكنج بودر 


الطريقة

——

 يهرس الموز جيدا

 ثم يضاف إليه المكونات 

وتخلط جيدا 


وتضع الخليط فالقالب  مناسب ثم تدخله الفرن المدة 40 إلى 45 دقيقة 


ثم يقطع إلى 10 قطع كل قطعة تعطي 80  سعر حراري

خبز الحبوب الكاملة للرجيم

 خبز الحبوب الكاملة للرجيم

خبز الحبوب الكاملة للرجيم


المقادير

- دقيق الأرز : كوب ونصف (أسمر)

- دقيق : ثلاث أرباع الكوب (تابيوكا)

- نشاء الذرة : ثلاث أرباع الكوب (وملعقة صغيرة وربع / كمية إضافية)

- سكر : 3 ملاعق كبيرة

- خميرة : 2 ملعقة صغيرة

- ملح : ملعقة صغيرة وربع

- حليب : كوب (ساخن)

- الزبدة : ربع كوب (لينة)

- البيض : 3 حبات

طريقة التحضير

‏في وعاء الخلاط، ضعي دقيق الأرز الأسمر، ودقيق التابيوكا، ونشاء الذرة، والسكر، والخميرة، والملح، واخلطي ‏المكونات حتى تتداخل.‏

‏أثناء تشغيل الجهاز، أضيفي الحليب تدريجياً حتى يصبح المزيج متجانساً.‏

‏أضيفي الزبدة، واستمري بالخلط حتى تحصلي على مزيج ناعم.‏

‏أضيفي حبات البيض واحدة تلو الأخرى، واستمري بالخلط حتى تحصلي على عجينة ناعمة وسميكة.‏

‏غطي العجينة بفوطة نظيفة، واتركيها لساعة حتى تختمر.‏

‏ادهني قالب خبز بالقليل من الزبدة، وانثري القليل من نشاء الذرة، وضعي العجينة في القالب واضغطي عليها حتى يصبح ‏السطح متساوٍ.‏

‏غطي قالب الخبز بورق نايلون وضعيه في زاوية دافئة لمدة ساعة حتى تختمر العجينة مرة ثانية.‏

‏حمّي الفرن على درجة حرارة 175 مئوية لـ15 دقيقة.‏

‏أدخلي قالب الخبز إلى الفرن لمدة 40 دقيقة حتى ينضج.‏

‏أخرجي الخبز من الفرن ثم اقلبيه فوق طبق واتركيه يبرد، ثم قطعيه وقدميه أو احتفظي به في الثلاجة ‏حتى وقت الإستخدام.

طريقة عمل خبز الشوفان لمرضى السكري

 طريقة عمل خبز الشوفان لمرضى السكري

طريقة عمل خبز الشوفان لمرضى السكري


المقادير:


2 كوب من الشوفان.


2 كوب من الدقيق الأسمر.


نصف كوب من الحليب.


3 بيضات.


ملعقة كبيرة من الخميرة الفورية.


رشة من الملح.


نصف كوب من الزيت.


سمسم.


ماء دافئ للعجن


الطريقة:


نحضر طبقا كبير الحجم للعجن ويوضع به الدقيق الأسمر والشوفان.


يضاف إليها الزيت النباتي، ويتم تقليب المكونات جيدا.


يضاف الملح والبيض بالتدريج ويتم التقليب.


يتم خلط الخميرة مع السكر والقليل من الماء الدافئ.


نقوم بعمل حفرة في منتصف الخليط السابق، ويصب خليط الخميرة بداخلها.


يضاف الحليب ويتم عجن المكونات جيدا مع إضافة الماء الدافئ حتى تتشكل العجينة.


يتم ترك العجينة حتى تتخمر لمدة لا تقل عن النصف ساعة في مكان دافئ.


تقطع العجينة إلى دوائر متساوية في الأحجام، وترص في صينية مدهونة بالزيت وتترك مرة أخرى لمدة لا تقل عن ربع ساعة.


تفرد دوائر العجين وتوضع في صينية، ويتم وضعها بالفرن لمدة نصف ساعة تقريبا حتى نضج

خبز البروتين لمرضى السكري المقادير

 خبز البروتين لمرضى السكري
المقادير

خبز البروتين لمرضى السكري المقادير


- العدس : 300 غراماً (مجفف)

- الماء : 300 ميلليلترا

- دقيق الحمص : 100 غراماً

- الشوفان : 90 غم (دقيق الشوفان)

- السيليوم : 3 ملاعق كبيرة (قشر السيليوم البودرة)

- بذور اليقطين : 6 ملاعق كبيرة

- ملح : ملعقة صغيرة

- صودا الخبز : ملعقة صغيرة

- الخل : ملعقة كبيرة ونصف

طريقة التحضير

في وعاء عميق، انقعي العدس بالماء لحوالي 3 ساعات.

اخلطي العدس المنقوع مع الماء واهرسيه باستخدام الخلاط الكهربائي حتى يصبح ناعم القوام.

في وعاء كبير الحجم، ضعي العدس المهروس مع دقيق الحمص، ودقيق الشوفان، والسيليوم، وبذور اليقطين، والملح، وصودا الخبز، والخل، واخلطي المكونات جيداً حتى تتجانس تماماً.

حضري صينية خبز مبطنة بورق الزبدة واسكبي الخليط بها.

حمي الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.

أدخلي الصينية إلى الفرن لحوالي 40-45 دقيقة.

زيني الخبز ببذور اليقطين بعد أن يبرد، ثم قدميه.

خبز الشعير

 خبز الشعير  

خبز الشعير


المقادير

2 كوب من دقيق الشعير.

2 ملعقة صغيرة من البيكنج بودر.

ملعقة صغيرة ملح.

كوب إلا ربع من الماء.

2 ملعقة كبيرة من زيت الزيتون.

ملعقة كبيرة من بذور الكتان.

ملعقة كبيرة من بذور عباد الشمس.

الطريقة

يتم خلط دقيق الشعير مع البيكنج بودر والملح.

يضاف إليه بذور الكتان وبذور دوار الشمس وتقلب المكونات جيداً معاً.

نضيف الماء والزيت ويتم عجن العجينة، وتركها لمدة لا تقل عن ثلث ساعة.

يتم تشكيل العجين وفردها في صينية مدهونة بالزيت.

توضع بالفرن حتى تمام النضج وبالهنا والشفا

التوست الأسمر بالشوفان

 التوست الأسمر بالشوفان

التوست الأسمر بالشوفان


المقادير

- دقيق : 3 اكواب (أسمر)

- الشوفان : نصف كوب

- ماء دافئ : كوب

- ملح : نصف ملعقة صغيرة

- سكر : ملعقة صغيرة

- الخميرة الفورية : ملعقة صغيرة

- زيت الذرة : كمية (قليلة)

طريقة التحضير

اخلطي الماء مع الخميرة، والزيت، وقلبي المكونات.

أضيفي الدقيق، والملح، والسكر، ونصف كمية الشوفان، واعجني المكونات مع بعضها حتى تحصلي على عجينة.

افردي العجينة وقومي برش بقية كمية الشوفان عليها، وشكليها إلى كرات واتركيها حتى تتخمر.

شكلي خبز التوست ورصيه في صينية مدهونة بالزيت، وأدخليها للفرن حتى تمام النضج.

أخرجي الصينية من الفرن واتركيها حتى تبرد ثم قطعي الخبز لشرائح.

نصائح في الطبخ

 نصائح في الطبخ

نصائح















اللحمه المسلوقه اللي العيد مش بيخلي منها ابدا مع تنفع للفته والرز البسمتي

 اللحمه المسلوقه اللي العيد مش بيخلي منها ابدا مع تنفع للفته والرز البسمتي

اللحمه المسلوقه اللي العيد مش بيخلي منها ابدا مع تنفع للفته والرز البسمتي


والخضار وصنية البطاطس وكل كل حاجه ..


حله تسخن كويس ونحط فيها معلقة سمنه تسيح وننزل باللحمه واللحمه مش


بتتغسل نجيبها من حد مضمون ولو مش مقتنعين يبقي شطفه واحده سريعه


وتتنشف المهم هنشوحها تاخد لون من الجنبين وننزل معاها بحبهان صحيح وبصله وجزر وفلفل اسود حصي ونشوح البصل والجزر عشان ياخدو علامات من التشويح وده بيضيف طعم رائع للشوربه وهنضيف ورق لوري ومايه تغطيها ونسيبها لحد ما تغلي ونشيل كل الريم عشان تكون صافيه ولونها فاتح وبعدين نغطي عليها


تستوي ولما تكمل سوا نضيف الملح وفلفل اسود بسيط ورشة جوزة الطيب للي


يحب ...


الطريقه التانيه ان ننزلها في مايه مغليه ودي صح بردو بس انا بفضل اللي بتتشوح


دي والف هنا عليكم

احلي طاجن في الحياه .. طاجن لحمه بالبطاطس في الفرن

 احلي طاجن في الحياه .. طاجن لحمه بالبطاطس في الفرن )

احلي طاجن في الحياه .. طاجن لحمه بالبطاطس في الفرن


معلقة سمنه هنشوح فيها بصله شرايح رفيعه تدبل كويس ونضيف شرايح بسيطه جدا فلفل احمر رومي بيدي طعم خطير يدبلو وننزل باللحمه تاخد لون من الجنبين وننزل بمعلقة صلصه ونقلب وبعدين عصير الطماطم وملح وفلفل وقرفه وبهارات لحمه وكبابه صيني وبابريكا وتوم مفروم ني ونغطي تتسبك كويس اوي واللحمه تستوي ولو لسه محتاجه سوا نضيف مايه او شوربه لحد ما تستوي وبعدين هنضفلها مايه تاني وشوية بقدونس مفروم وننزل بشرايح البطاطس تستوي وهنحطها في طاجن وندخلها الفرن تتحمر وبجد هتدمنو الطريقه دي والتكه الاخيره اني بعملها طشه في اخر غلوه ليها زي طشة الملوخيه والباميه --


جربو وهتشوفو الحلاوه


والطعامة

الممبار اللي يتاكل مسلوق والله من حلاوته وطعامته

 الممبار اللي يتاكل مسلوق والله من حلاوته وطعامته .



هنشتري الممبار متنظف وهنغسله كويس جدا بمياه فقط وبعدين ننقعه في مايه ومكعبات تلج وسكر وملح بكميات متساويه وليمونتين عصير ونسيب القشر في المايه ساعه وبعدين نغسله كويس ويتصفى ونحضر الحشو بيتعمل بطريقتين .. ني في ني او متسبك وهقول الاتنين الني في ني خضره شبت وكسبره وبقدونس مقطع صغير + بصله مفرومه عليها


ملح وفلفل وكمون وكسبره ناشفه و ندعكها كويس + ارز مصري مغسول + عصير طماطم ومعلقتين صلصه + ممكن اضافة توم مفروم لو تحبو + معلقتين زيت ومكعب مرقه + توابل لحمه ونظبط الملح والفلفل وكبابه صيني وهندعك كل ده مع بعض كويس جدا ونبدأ نحشي وننزله في مايه بتغلي فيها ورق لوري وقرفه عيدان وقرنفل وحبهان وبصل وفص توم بالقشر وطماطم وكرفس ونسيبه يستوي كويس ونطلعه يبرد ويتحمر في زيت فيه معلقة سمنه بلدي صغيره المتسبك الفرق بس في الطماطم .. بنحط معلقتين زيت وننزل فيها ببصله مفرومه تاخد لون دهبي وننزل بالصلصه وبعدين عصير الطماطم تتسبك لحد مالطماطم تفصل عن الماده الدهنيه ونكمل باقي الخطوات .. اتمني تعجبكم وتدعولي دعوة

حلوه

البط المشوى في الفرن

 البط المشوى في الفرن 

البط المشوى في الفرن


المقادير

بطة.

ملعقتين من الزيت.

ملعقة من البهارات المشكلة.

ثوم مهروس.

ملعقة بهار مشكل.

ملعقة قرفة.

نصف ملعقة شطة.

ملعقة كزبرة ناعمة.

عود قرفة.

كوب أرز مغسول.

ملعقة هيل.

ملعقة ببريكا.

ورق غار.

حبتان من البصل.

كبد وقانص.

نصف ملعقة زنجبيل.


الطريقة

يغسل البط جيدا بالدقيق والخل ويشطف بشكل جيد ويوضع بمصفاة.

يخلط كلا من الملح والبهارات والهيل والشطة والببريكا والزنجبيل حتى تمام التجانس في إناء صغير.

يوضع البط في إناء عميق به كمية وفيرة من الماء المغلي ويترك لعدة ثواني من ثم ترفع البطة وتوضع بصينية كبيرة.

تجفف البطة من الماء ونوزع عليها البهارات من الداخل والخارج وتفرك بها بشكل جيد حتى أن تكتسبها بشكل جيد.

يسخن الزيت بإناء متوسط ونضع به البصل المفروم والثوم مع التقليب ونضع به الكبد والقوانص مع التقليب حتى تنضج.

يضاف الأرز المنقوع فوق الخليط وتقلب المكونات معًا، ثم يضاف عود القرفة وورق الغار ويضاف له كوب من الماء ويترك لينضج.

يتم حشو البطة بالأرز وتقفل بالأعواد الخشبية، ثم توضع البطة في كيس حراري وتدخل إلى الفرن لمدة أربعين دقيقة حتى أن تنضج.

كفتة داوود باشا

 كفتة داوود باشا 

كفتة داوود باشا


المقادير.

1 كيلو لحم مفروم

ربع كيلو بصل مفروم ناعم

نصف  كوب بقدونس مفروم ناعم

ربع كوب كسبره خضراء مفروم

ملح وفلفل أسود وكسبره و بابريكا وربع معلقة قرفة صغيرة

معلقة صغيرة بيكربوناتو

معلقة صغيرة سكر

🔶 يتم خلط جميع المكونات اللحم والبصل والبقدونس والكسبره والتوابل .

ثم يتم تشكيل اللحم على هيئة كور متوسطة الحجم و نعفرها بدقيق وتتقلى فى زيت غزير  

  أو نحطها في صينيه وتدخل الفرن لمدة ٢٠ دقيقه على درجة حرارة ١٨٠ ودى بتكون أخف ومافيهاش زيت كتير

🔶 طريقةصلصة داوود باشا..👇

٤ كوب عصير طماطم + ٢ كوب ماء

ربع كيلو بصل مفروم

5 فص ثوم مفروم

مكعب مرق خضروات

٣ ملاعق كبار كاتشب أو معلقة كبيرة مليانة صلصة

معلقة كبيرة مسطردة

معلقة صغيرة سكر

معلقتين كبار زيت ومعلقة كبيرة زبدة او سمنه حسب الرغبه وفى إناء علي النار يتم إضافة البصل حتى يصل إلى اللون الذهبي ثم نضيف الثوم مع التقليب لمدة3 دقائق ثم نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل الأسود ومكعب المرق وربع معلقة صغيرة كمون ومعلقة صغيرة كسبره جافة والسكر والكاتشب أو الصلصة 

تترك حتي يتم تسبيك الصلصة  ثم تضاف معلقة المسطردة إليها وتضاف كرات الكفته بعد خروجها من الفرن وتترك علي النار لمدة ١٠ دقائق .

سلطة الطماطم بالخوخ

 سلطة الطماطم بالخوخ 

سلطة الطماطم بالخوخ


المقادير:


1 كوب طماطم مقطعة


1 كوب خيار قطع


2 خوخ مقطع شرائح


بصلة مقطعة جوليان


4 ملاعق زيت زيتون


3 ملاعق عصير ليمون


رشة ملح


الطريقة:


قطعي الطماطم والخوخ ارباع.احضر طبق التقديم و ضعي الطماطم، الخوخ، البصل والخيار.تبّلي بالملح، زيت الزيتون وعصير الليمون.