كفتة داوود باشا

 كفتة داوود باشا 

كفتة داوود باشا


المقادير.

1 كيلو لحم مفروم

ربع كيلو بصل مفروم ناعم

نصف  كوب بقدونس مفروم ناعم

ربع كوب كسبره خضراء مفروم

ملح وفلفل أسود وكسبره و بابريكا وربع معلقة قرفة صغيرة

معلقة صغيرة بيكربوناتو

معلقة صغيرة سكر

🔶 يتم خلط جميع المكونات اللحم والبصل والبقدونس والكسبره والتوابل .

ثم يتم تشكيل اللحم على هيئة كور متوسطة الحجم و نعفرها بدقيق وتتقلى فى زيت غزير  

  أو نحطها في صينيه وتدخل الفرن لمدة ٢٠ دقيقه على درجة حرارة ١٨٠ ودى بتكون أخف ومافيهاش زيت كتير

🔶 طريقةصلصة داوود باشا..👇

٤ كوب عصير طماطم + ٢ كوب ماء

ربع كيلو بصل مفروم

5 فص ثوم مفروم

مكعب مرق خضروات

٣ ملاعق كبار كاتشب أو معلقة كبيرة مليانة صلصة

معلقة كبيرة مسطردة

معلقة صغيرة سكر

معلقتين كبار زيت ومعلقة كبيرة زبدة او سمنه حسب الرغبه وفى إناء علي النار يتم إضافة البصل حتى يصل إلى اللون الذهبي ثم نضيف الثوم مع التقليب لمدة3 دقائق ثم نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل الأسود ومكعب المرق وربع معلقة صغيرة كمون ومعلقة صغيرة كسبره جافة والسكر والكاتشب أو الصلصة 

تترك حتي يتم تسبيك الصلصة  ثم تضاف معلقة المسطردة إليها وتضاف كرات الكفته بعد خروجها من الفرن وتترك علي النار لمدة ١٠ دقائق .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

أطباق عربية

آخر المواضيع

أطباق عربية

اقسام الموقع