سجق اسكندراني
المكوّنات :
1 كيلو سجق شرقى
6 حبات طماطم
6 حبات فلفل رومى
ملح
بصله مفرومه ناعم
فصين توم مفرومين
فلفل اسود
كمون
معلقه كبيره زيت
الخطوات:
*نقطع السجق قطع متساويه صغيره وفي طبق تاني نقطع الطماطم.
*نقطع البصل والفلفل مع بعض.
1_نحضر طاسه ونشوح السجق بمعلقه زيت لحد ما ياخد لون محمر.
2_ننزل في الحله بتاعت السجق بالبصله لحد ما تدبل ننزل بالثوم ياخد لون دهبي وبعدين ، ننزل بالفلفل الرومى.
3_ بعد ما الفلفل والتوم والبصل يدبلو مع السجق ونكون مهديين النار عشان ميتحرقش ننزل بالطماطم تدبل .
4_نحط البهارات والملح ونسيبو 5 دقائق على نار هاديه لحد ماكل المكونات تستوي وبالف هنا وشفا .
*ممكن تقدمي جنبو بطاطس محمره كاتشب ومايونيز او مكرونه بصلصله.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق