سجق اسكندراني

 سجق اسكندراني

سجق اسكندراني


المكوّنات :

1 كيلو سجق شرقى

6 حبات طماطم

6 حبات فلفل رومى

ملح

بصله مفرومه ناعم

فصين توم مفرومين

فلفل اسود

كمون

معلقه كبيره زيت


الخطوات: 


*نقطع السجق قطع متساويه صغيره وفي طبق تاني نقطع الطماطم.


*نقطع البصل والفلفل مع بعض.


1_نحضر طاسه ونشوح السجق بمعلقه زيت لحد ما ياخد لون محمر.


  

2_ننزل في الحله  بتاعت السجق بالبصله لحد ما تدبل  ننزل بالثوم ياخد لون دهبي وبعدين ، ننزل بالفلفل الرومى.


  

3_ بعد ما الفلفل والتوم والبصل يدبلو مع السجق ونكون مهديين النار عشان ميتحرقش ننزل بالطماطم تدبل .


  

4_نحط البهارات والملح ونسيبو 5 دقائق على نار هاديه لحد ماكل المكونات تستوي  وبالف هنا وشفا .


*ممكن تقدمي جنبو بطاطس محمره كاتشب ومايونيز او مكرونه بصلصله.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق