فراخ البروفنسال الفرنسي
لمكونات :
نصف كيلو من صدور الدجاج
2 ملاعق كبيرة من الدقيق
ليمونة مقشرة و مقطعة الى شرائح
ملح فلفل اسود حسب المذاق
2 ملعقة كبيرة من الطرخون(الشيح) الطازج المفروم فرما ناعما
2 ملعقة كبيرة من البقدونس الطازج المفروم فرما ناعما
2 فص ثوم مفروم
2 بصلة حمراء مقطعة الى شرائح
نصف كوب من خل التفاح
عصير ليمونتين
3 ملاعق كبيرة من زيت الزيتون
ملعقة كبيرة من الزيت النباتى 500 مللى للقلي
الطريقة :
1 -هنبتدي بالتتبيلة نخلط نص كمية عصير الليمون و الخل و ملعقة كبيرة من الزيت النباتى و الملح و الفلفل الاسود مع بعض كويس .
2ننزل الصدور في التتبيله اللي اتعملت ونتاكده انها تبلت الكميه كلها .
3 - نسيب الصدور في التتبيله ساعه لحد ما تتشربها .
4 -بعد كده هناخد قطعه قطعه ننزلها في الدقيق ونقلبها علي كل الجهات لحد ما تستوي وتتحمر .
5 - هنجيب باقي عصير الليمون و الملح و الفلفل الاسود و الثوم و الطرخون (الشيح)و البصل و البقدونس مع بعض ونقلبهم كويس .
6 - هنضيف في طبق التقديم شرايح الليمون متقطعه ونضيف عليها الخليط اللي عملناه وبعدين نرص صدور الفراخ بعد التحمير ورشه بقدونس من فوق وبالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق