فراخ البروفنسال الفرنسي

 فراخ البروفنسال الفرنسي 

فراخ_البروفنسال_الفرنسي


لمكونات :

نصف كيلو من صدور الدجاج

2 ملاعق كبيرة من الدقيق

ليمونة مقشرة و مقطعة الى شرائح

ملح فلفل اسود حسب المذاق

2 ملعقة كبيرة من الطرخون(الشيح) الطازج المفروم فرما ناعما

2 ملعقة كبيرة من البقدونس الطازج المفروم فرما ناعما

2 فص ثوم مفروم

2 بصلة حمراء مقطعة الى شرائح

نصف كوب من خل التفاح

عصير ليمونتين

3 ملاعق كبيرة من زيت الزيتون

ملعقة كبيرة من الزيت النباتى 500 مللى للقلي


الطريقة :


1 -هنبتدي بالتتبيلة نخلط  نص كمية عصير الليمون و الخل و ملعقة كبيرة من الزيت النباتى و الملح و الفلفل الاسود مع بعض كويس .

2ننزل الصدور في التتبيله اللي اتعملت ونتاكده انها تبلت الكميه كلها .

3 - نسيب الصدور في التتبيله ساعه لحد ما تتشربها .

4 -بعد كده هناخد قطعه قطعه ننزلها في الدقيق ونقلبها علي كل الجهات لحد ما تستوي وتتحمر .

5 - هنجيب باقي  عصير الليمون و الملح و الفلفل الاسود و الثوم و الطرخون (الشيح)و البصل و البقدونس مع بعض ونقلبهم كويس .

6 - هنضيف في طبق التقديم شرايح الليمون متقطعه ونضيف عليها الخليط اللي عملناه وبعدين نرص صدور الفراخ بعد التحمير ورشه بقدونس من فوق وبالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

أطباق عربية

آخر المواضيع

أطباق عربية

اقسام الموقع