القرص بالعجوة

 القرص بالعجوة

القرص_بالعجوه


المكونات

4 اكواب دقيق... كوب حليب دافي

معلقه كبيرة خميره

معلقة صغيرة فانيليا. . 2 معلقه كبيرة سمسم 2 معالق كبيره سكر... نصف كوب سمنه معلقه صغيرة ملح

للحشو

ربع كيلو من التمر المطحون او العجوه نضيف عليه معلقه كبيرة سمنه ومعلقه كبيره قرفه ناعمه و معلقه كبيره سمسم ونعحنها كويس ونكورها كور صغيرة

علشان تسهل علينا

الحشو..... القرفه والسمسم بتفرق كتير جدا في طعم القرص

الطريقة

في وعاء مناسب نضيف المكونات الجافه ونقلبها كويس

ثم نضيف السمنه ونغلف الدقيق بالسمنه كويس جدا

ثم نضيف اللبن ومعلقه كبيره قشطه لو موجود ونعجنها كويس لمده خمس دقائق لو احتاجت ماء اثناء العجن بنضيف ربع كوب صغير ماء دافي

ثم نشكلها كور متوسطه.. ونغطي علي الكور ونتركها ترتاح عشر دقائق

قبل التشكيل

ناخد كل كره و نفردها فرده بسيطه ونحشيها بكور التمر ونتركها ترتاح ربع ساعه

کمان

ندخلها فرن ساخن رف أوسط علي درجه حراره وسط لما تتحمر من تحت ممكن

نفتح عليها شويه علشان الوش ياخد لون حلو وبألف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

أطباق عربية

آخر المواضيع

أطباق عربية

اقسام الموقع