الماكرون بالشكولاتة
المكونات :
ثلاثة كؤوس من السكر البودرة
. كأسان ونصف من اللوز المطحون.
بياض خمس بيضات.
ثلث أرباع الكأس من السكر.
ثلاث ملاعق كبيرة من الكاكاو البودرة.
ملعقة صغيرة من عصير الليمون.
التغليفة:
نصف كأس من الشكولاتة السادة المقطعة إلى قطع صغيرة الحجم.
كأس من القشطة.
ثلاث ملاعق كبيرة من الزبدة.
الطريقه:
1-هنجيب طبق للخلط ونحط السكر البودرة، واللوز المطحون، والكاكاو ونخلطهم كويس.
2- نحضر طبق تاني ونضيف فيه بياض البيض، والسكر، وعصير الليمون ونخلطهم كويس لحد ميبقي قوامه متماسك .
3- نضيف خليط اللوز، والسكر إلى خليط بياض البيض ونخلطهم كويس .
4-نحضر صينية للفرن متوسطة الحجم،ونحط جواها ورق الزبدة.
5-نحط الخليط في كيس التزيين وبعدين نضغط عليه وننزله علي شكل دايره متوسطه الحجم وناخد بالنا نسيب مسافه بين كل دايره .
.6- نسيبه يرتاح لمده خمس ساعات .
7-ندخل الماكرون الفرن لمدة عشرين دقيقة أو لحد ما يستوي خالص ،
8-نخرجه من الفرن ونسيبه يبرد شويه و بعدها نقسم الماكرون لقسمين ونحشي اللي بينهم شيكولاته او اي نوع حشو بتحبيه وبالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق