ريش ضاني

 ريش ضاني 

ريش ضاني


المكونات:

1كيلو ريش (ضانى او كندوز او بتلو)

2 حبة طماطم وسط

1 حبة بصل كبيرة

2 فص ثوم

1 ملعقة صغيرة زعتر فريش (او جاف)

1 ملعقة صغيرة بهارات مشكلة

1 ملعقة صغيرة قرفة

1 ملعقة صغيرة بابريكا

1/4

ملعقة جوزة الطيب مطحونة

4 ملاعق وسط خل

3 ملاعق عصير ليمون

1 ملعقة صغيرة فلفل مطحون

1/4 كوب زيت زيتون

ملح حسب الرغبة


الطريقة :

1_نخلط جميع المكونات مع بعض فى  الكبة .

2_نحطهاالتتبيلة على الريش و نسيبها  ليلة كاملة او 6 ساعات على الأقل فى الثلاجة.

3_نشوي الريش ونقلبها ع الجنبين وبعد كده  نحطها لمدة نص ساعة فى الفرن ونغطيها بورق فويل.

4_بعد ما تستوي نجيب فحمة مولعه ونحط عليها معلقه صغيرة سمنه ونغطى الصينيه اللي فيها الريش لحد ما تتشرب بخار الفحم.

5:ممكن تستغني عن الخطوه دي وتشويها عادي وتقدميها بس الفحم هيديكي ريحه وطعم مشاوي بره بظبط وجنبها بقي رز بسمتي وسلطه وبالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

أطباق عربية

آخر المواضيع

أطباق عربية

اقسام الموقع