ريش ضاني
المكونات:
1كيلو ريش (ضانى او كندوز او بتلو)
2 حبة طماطم وسط
1 حبة بصل كبيرة
2 فص ثوم
1 ملعقة صغيرة زعتر فريش (او جاف)
1 ملعقة صغيرة بهارات مشكلة
1 ملعقة صغيرة قرفة
1 ملعقة صغيرة بابريكا
1/4
ملعقة جوزة الطيب مطحونة
4 ملاعق وسط خل
3 ملاعق عصير ليمون
1 ملعقة صغيرة فلفل مطحون
1/4 كوب زيت زيتون
ملح حسب الرغبة
الطريقة :
1_نخلط جميع المكونات مع بعض فى الكبة .
2_نحطهاالتتبيلة على الريش و نسيبها ليلة كاملة او 6 ساعات على الأقل فى الثلاجة.
3_نشوي الريش ونقلبها ع الجنبين وبعد كده نحطها لمدة نص ساعة فى الفرن ونغطيها بورق فويل.
4_بعد ما تستوي نجيب فحمة مولعه ونحط عليها معلقه صغيرة سمنه ونغطى الصينيه اللي فيها الريش لحد ما تتشرب بخار الفحم.
5:ممكن تستغني عن الخطوه دي وتشويها عادي وتقدميها بس الفحم هيديكي ريحه وطعم مشاوي بره بظبط وجنبها بقي رز بسمتي وسلطه وبالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق