كشري في حله واحده
هنغسل العدس وننقعه في ميه مغليه لمده ساعه وفي حله هنحمر شعريه ونصفي العدس ونحطه عليها وعليه الرز ونقلبهم كويس ونضيف المكرونه ونزود ميه مغليه ومكعب مرق وملح وفلفل اسود على نار عاليه واول ما يشرب الشوربه نهدي النار خالص ونسيبه يكمل سوا في حله تاني هنحمر فصين توم واول ما يبقي لونه دهبي هنضيف عصير طماطم
ومعلقه صلصة طماطم وملح وفلفل وكمون وكسبره ونسيبها تتسبك شويه وممكن نضيف علي التوم معلقه خل بس انا مش بحبها ونقطع البصل شرايح رفيعه ونبدرها بالنشا ونحمرها في زيت كتير ونطلعها وبس
دقة الكشري
هنجيب بيب معلقة كبيرة توم مفروم وهنضيف عليها شوية ملح وكمون وعصير
ليمونتين وفنجان خل وعليه كوباية مية سخنه ونقلب كل المكونات مع بعضها
ووممكن تاخديهم غلوة علي النار
الشطة
في طاسة على النار هتضيقي فنجان زيت وعليهم معلقة كبيرة شطة ولازم في
المرحلة دى تتعاملي بحرص ويفضل تلبسي كمامة خلي بالك يا قلبي وبعدين
لما يسخنوا هتضيفي عليهم فنجان من الصلصة بتاعت الكشري وفنجان من الدقة
يغلوا غلوة وتطفي عليهم وبألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق