طريقه عمل القراقيش السادة بمقادير مظبوطه والطعم حكايه يا سلام عليها للفطار مع كوبايه شاي
المقادير ..
كيلو دقيق ابيض
كوب زيت
ربع كوب سمنه
باکو خمیره
معلقه كبيره سكر
كوب ماء دافئ
رشه ملح
معلقتين كبار سمسم
معلقه صغيره يانسون ومعلقة صغيره شمر محمصين على النار وده اختیاری - طريقه التحضير
اول حاجه نقدح السمن والزيت على النار لحد ما يسخن
جامد یعنی يكون قدح معانا هندوب الخميرة مع السكر في ربع كوب ماء ونتركها على جنب لمده خمس دقائق لتتفاعل
هنجيب طبق كبير ونضع فيه الدقيق والملح والسمسم والينسون والشمر ونقلت كل المواد الجافة مع بعض وننزل بالسمن المقدوح عليه ونقلب بمعلقه خشب لحد ما يشرب الدقيق السمنه واهم حاجه البس
یعنی تبسيه كويس وبعد كده ننزل بالخميره
والماء الدافئ ونقلت كويس لحد ما العجينه تبقى لينه من غير تشققات وتقطعى
العجينة وترص في صوانى ونتركها ترتاح لمدة نصف ساعة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق