صوص الليمون الحار:
المكونات:
– بشر وعصير ليمونتين “حوالي 4 معالق كبيرة عصير ليمون و 3 معالق صغيرة بشر القشر”.– ¼ كوباية خل بلسميك او خل عادي.
– 1 معلقة كبيرة صويا صوص.
– 1 معلقة كبيرة عسل نحل.
– 1/3 كوباية زيت زيتون “ممكن تستبدليه باي نوع زيت تفضليه”.
– 1 فص ثوم مفروم ناعم او 1 معلقة صغيرة ثوم بودر.
– ½ معلقة صغيرة شطة.
– 1 معلقة صغيرة كمون مطحون.
– ½ معلقة صغيرة ملح.
الطريقة:
اخلطي المكونات كلها مع بعض كويس في برطمان محكم الغلق.
حطيه في التلاجة وسيبي النكهات تمتزج مع بعض لمدة 30 دقيقة على الاقل, والافضل ساعتين قبل الاستخدام.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق