البوريك التركى

 البوريك التركى 

البوريك التركى



المقادير :

250 جم لحمة مفرومة
500 جم جلاش
بصل مفروم
فلفل احمر واخضر رومى
ثوم مفروم
ملح
فلفل
كسبرة
قرفة
شطة
زبدة

للتشريبة :
كوب لبن
ربع كوب زبدة
ربع كوب زيت
معلقة كبيرة دقيق
بكينج بودر
ملح
فلفل
2 بيضة

الطريقة :

اناء نضع به الزبدة والبصل المفروم ثم نضيف الثوم واللحم والبهارات والفلفل ونتركها تتعصج
للتشريبة نضع اللبن والزيت والزبدة والدقيق والبكينج بودر والملح والفلفل والبيض ونخلط
ندهن الصينية بالزبدة ونضع اول ورقة ندهنها بالتشريبة ثم نضيف تانى ورقة وندهنها ثم نضيف ثالث ورقة ونضع على الطرف العصاج ونلفه رول وهكذا
نضيف باقى التشريبة للجلاش ونرش عليه سمسم وحبة البركة ونتركه ربع ساعة حتى يتشرب كليا
ندخله الفرن على الشبكة اللى فى النص فى الفرن لمدة نص ساعة ونخرجه لما يحمر نغطيه شويه ثم يقدم
وبالهنا والشفا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

أطباق عربية

آخر المواضيع

أطباق عربية

اقسام الموقع