كشري
المقادير:
كوب عدس اسود ۔ كوب رز - كوب شعرية -نص كيس مكرونة مسلوق - مشکل او نوع واحد
۔ كوب بصل مكعبات أو حلقات - مقسومة محمر معلقة كبيرة توم مفروم - 3 معالق خل ۔ معلقة كبيرة كسبرة - نص كوب زيت زيتون ملح فلفل ۲ مرقة خضروات ۔ عصير 5 حبات طماطم 3 معلقة صلصة كبيرة - معلقة صغيرة كمون - الطريقة هنغسل العدس الأسودوننقعه شويه ١٠ دقايق مثلا والرز نغسله وتحضر بقية المقادير هنقطع الطماطم و نعصرها مع كوب ماء و ۲ مرقة خضروات و الصلصة والفلفل والملح والكمون بالخلاط وتقطع البصل بالشكل اللي بتفضلوه نحطه في مصفه و نحط دقيق و معلقه نشا و نسبها ١٠ دقائق و بعدين هنحمر البصل في زيت غزير
ويكون سخن في معلقتين زبدة هنحمر الشعرية
و نقطع بصل صغير اوي و نحمره لحط ما يصفر و بعدين ننزل عليها بالعدس و بحط ٣ اكواب مياه ( انا بعاير بالكوبايه ) و اسيبهم يغلو و احط ملح و كمون و فلفل اسود
و اوطي النار لحد ما العدس يقرب يستوي احط الرز ونقلبهم ونحط عليهم الشعريه الي حمرنهاو نحط واحدة مرقة ونوطي عليه لحد ما يستوي
هنعمل الدقة = في 3 معالق زيت هنحمر معلقة توم ولما يحمر نحط معلقة كسبرة وتنزل عليهم با 3 معالق كبيرة خل و نص كباية مايه تغلي نطفي عليها ونحط
شطة حسب الرغبه نعمل الصلصة = 4 معالق زيت عليهم معلقة كبيرة توم لما يحمر نحط معلقة كبيرة كسبرة وراها معلقه كبيره خل ننزل عليهم بقي بالطماطم المضروبه فالخلاط و متصفيه
ونسيبهم لحد مايغلو خمس دقائق وتطفي التقديم = في طبق كبير هنحط شوية ًعدس بالرز و بعدها شويه من المكرونة المسلوقة فوقهم صوص الصلصة فوقهم بصل فالاخر نحط علي الوش بصل وصوص الصلصة و الدقة والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق