رموش الست

 رموش الست 

رموش الست


المقادير :


٢ كوب دقيق = ٢٥٠ جرام


نص كوب سميد = ۹۰ جرام


نص كوب سكر بودره ۸۰ جرام


نص كوب جوز هند = ٤٠ جرام


نص كوب زبده او سمنه ۱۱۰ جرام


ربع كوب زيت = ٤٥ جرام ۲ بیضه


معلقه صغيره بيكنج بودر


كيس فانيليا


الطريقه :


هننزل بالزيت والسمنه والسكر ونخلطهم كويس و بعدين نحط عليهم بيضه كامله و بياض بيضه و الفانليا و نخلطهم كويس جدااا و بعدين ننزل بالسميد وجوز الهند و البيكنج بودر و آخر حاجه الدقيق هنزل بيه مره واحده و هبدا المها و بلاش عجن كتير خالص اهم حاجه عشان متبقاش بسکویت و ناشفه مجرد ما تلم تبقي تمام و هتبقي عجينه طريه و مش بتلزق و بتتشكل بكل سهوله و بعدين نجيب صنيه ندهنها مسحه خفيفه جدا زيت و نبدأ نشكلها مدوره او الشكل اللي شبه العين المعروفه بيه ده و بعدين نعملها عليها بالشركه كده خطوط و نكون مسخنين الفرن قبلها ب ٥ دقايق كده و ندخلها على درجه حراره ۱۸۰ لمده ۸ ل ۱۰ دقايق بالكتير اول لما تاخد لون من تحت اشغل الشوايه تاخد لون من فوق و اول لما تطلع انزل عليها بالشربات البارد و اسبها في الشربات اقل حاجه ربع ساعه و بعدين


هتاكلو احلي رموش في الدنيا


مقادير السيرب او الشربات :


2 كوب سكر


2 كوب ماء


عصير ليمونه


الطريقه : بحط السكر و الميه واول لما يبدأ يغلي اعصر ليمونه و اسیبو دقیقه و


اقفل عشان يبقي خفيف و نسيبو يبقي بارد خالص.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق