بلح الشام
المقادير :
كوب دقيق
كوب ماء
معلقة كبيره زبدة
معلقة كبيره نشا
معلقة صغيرة فانيليا
3 بيضات
طريقة التحضير :
نضيف الماء مع الزبدة على النار لحد ما يسخنوا
نضيف الدقيق على النشا و نقلبهم كويس جداً بمعلقة خشب لمجة دقيقتين و بعدين نرفعه من ع النار و نسيبه يبرد لمده 10 دقايق.
و بعدين نضيف البيض و الفانيليا واحدة واحدة مع الضرب لحد ما العجين يكون متجانس.
نعبي العجين في كيس الحلواني ونشكل بلح الشام في زيت هادي على نار هادية لحد ما لونه يبقي ذهبي وبعدين نسقيه وهو سخن بشربات بارد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق